Informatie

Beverwijk Online, uw informatiegids voor deze regio! Het overzicht van alle zaken die zich in uw leefomgeving afspelen. Samengebracht in overzichtelijke rubrieken die u snel wegwijs maken en helpen bij het vinden van de juiste informatie. Een avondje uit, huis of auto bekijken, winkelstraat bezoeken, gemeentelijke informatie opvragen, nieuws uit uw regio lezen, doktersdienst bellen, naar de film of theater. Voeg Beverwijk Online toe aan uw lijstje favorieten en ontdek dat informatie uit uw eigen regio het snelst te vinden is via www.beverwijkonline.nl

Login

E-mail

Wachtwoord:

Bezoek onze favorieten

Hotels

Bekijk de hotels in de regio

Avondje stappen?

Ga uit in een van de vele bars of discotheken van Velsen

Woonplein

Woonplein Velsen Online, over kopen, huren, verkopen, verbouwen en onderhoud.

23-augustus-2019

Autonieuws

Honda-motor voor 4.725 euro

Rijden op een Honda XL700V Transalp kan al met slechts 4.725 euro op zak. De motor kost 9.450 euro, maar kopers mogen de helft van het bedrag zonder rente in drie jaar aflossen.

De Honda XL700V Transalp is een veelzijdige motorfiets die op alle soorten wegen tot zijn recht komt. Hij is ronduit geschikt voor avontuurlijke tochten door bergachtig terrein, maar hij laat zich met net zoveel gemak door druk stadsverkeer laveren. Daardoor is de Transalp (met zijn krachtige en soepele tweecilindermotor met 44 kW en 60 Nm koppel) ook ideaal voor het dagelijkse woon-werkverkeer. Met het gecombineerde ABS-systeem is de rijder verzekerd van extra veiligheid op natte en gladde wegen, want de remmen blokkeren niet meer waardoor de motor tijdens een noodstop bestuurbaar blijft. Het maakt de Transalp een perfecte tweewieler voor motorrijders die ook in de winter stug blijven doorrijden. De uitgekiende kuip en de kuipruit bieden volop bescherming bij minder goed weer. Desondanks is de vormgeving van de motor toch heel slank.
Rijden op een nieuwe Transalp is nu heel snel mogelijk en extra aantrekkelijk dankzij de Honda Winteractie. De Honda-dealers hebben de Transalp op voorraad en leveren direct voor een prijs van 4.725 euro. De andere helft van het aankoopbedrag (exclusief kosten rijklaar maken) wordt gedekt door een renteloze lening met een aflossingstermijn van drie jaar.

De gemiddelde leeftijd van de autokoper daalt.

Toch is hij of zij gemiddeld ruim vijftig jaar oud. Was de gemiddelde leeftijd van een autokoper een jaar geleden nog 54,4 jaar, in 2009 is die gezakt naar 53,7 jaar. Deze ontwikkeling is vooral te danken aan een toename van het aantal ‘piepjonge’ auto-eigenaren. In deze, erg kleine, categorie tot 25 jaar is er in 2009 bijna twintig procent meer verkocht. Het gaat hierbij in grote meerderheid om kleine auto’s in het A- en B-segment, zoals de Fiat Panda en de Opel Corsa.
Vermoedelijk is het geringe prijsverschil tussen een nieuwe en een gebruikte auto de aanleiding voor relatief veel jongeren een nieuwe auto te kopen. Dealers willen wel eens stunten met de prijzen van nieuwe exemplaren. Dit terwijl de occasionprijzen van kleine auto’s juist zijn gestegen, onder meer door de sloopregeling. In de categorie van de oudste autoconsumenten (ouder dan 65 jaar) is de grootste teruggang in kooplust te bespeuren. Toch is deze groep heel belangrijk voor autodealers; deze klanten zijn goed voor een vijfde van de totale verkoop. Opmerkelijk is dat 65-plussers een soortgelijke modellenvoorkeur hebben als de jongeren. Auto’s als de Toyota Yaris, de Opel Agila en de Hyundai i10 zijn populair, ze komen voor in de top 10 van zowel de bejaarden als de jongeren tot 25 jaar.

23-augustus-2019

Autonieuws

Bedrijven op Autoplein

Goed op Weg

Kuyk BV, Ton van